Claudia Predoană – ”omul potrivit la momentul potrivit”

11694920_915167615211983_4321115799979411395_n

Încep prin a spune că sunt leneșă. I-am luat interviul cu ceva zile în urmă, dar mi-am umplut timpul cu lucruri diverse, ce păreau în acel moment mult mai importante. Azi, însă, consider că trebuie, e chiar musai să public și eu interviul ăsta frumos.

Claudia îmi e draga. O cunosc din liceu și mereu a fost un om minunat. A ieși în evidență prin muncă și devotament. Când i-am propus să-mi răspundă la întrebări nu a ezitat, ba chiar m-a felicitat: ”sunt întrebari pe care și eu mi le-aș fi pus”.

Acum e timpul să o descoperiți pe Claudia prin propriile ei cuvinte:

Cum e Claudia Predoană, omul din spatele blogului?

Pentru că sloganul meu e ”Be yourself! It suits you best.” sper că înțelegi că sunt exact așa cum par și pe blog, poate fără filtrele de instagram :)). Sunt în primul rând foarte curioasă și ambițioasă, pozitivă și incredibil de prietenoasă. Îmi place să cred despre mine că sunt creativă și îndrăzneață. Ca să nu sune a prea multă laudă, recunosc că sunt puțin obsedată de control și încăpățânată.

Cu ce te ocupi în afara blogului?

Acum sunt în vacanță, dar ca ocupație pe o perioadă ceva mai îndelungată sunt studentă. Sunt profesoară de limbi străine la o grădiniță privată, pentru care fac și social media și redactor la Goodread.ro. De câte ori am ocazia, mă plimb cu bicicleta sau pierd noțiunea timpului citind.

Știu că în prezent studiezi, ce?

Sunt studentă la Facultatea de Drept, în cadrul Universității din București.

De unde a pornit idea de a-ți deschide un blog?

Am avut mereu o înclinație spre comunicare și relații publice. Nu aș putea spune exact ce m-a determinat să îmi fac un blog. Era o zi urâtă și ploioasă în care am stat toată ziua în casă și am citit de la început la sfârșit câteva bloguri și m-am gândit că trebuie să fie drăguț să știi că undeva, în spatele ecranelor sunt oameni care citesc ceea ce scrii. Atunci mi-a venit ideea și mi-am făcut un blog pe blogspot, dar mi s-a părut prea complicat și nu știam exact ce urma să scriu. Am pus pe lista de dorințe pentru 2015 să îmi fac un blog, iar în martie am început să scriu pe wordpress. Nici atunci nu știam ce vreau/pot să scriu, dar am început #100happydays și, inițial, scriam despre asta, apoi au început să apară și alte idei.

Care a fost proiectul cel mai iubit?

Sper să nu te dezamăgesc spunându-ți că nu a avut legătură cu blogul :D. Poate e și pentru că nu sunt activă în blogosferă de suficient timp încât să fi avut o astfel de experiență. Amintirea celui mai iubit proiect mă leagă de liceu, mai precis de clasa a 12-a, când am crezut că am acumulat informațiile și experiența în organizare necesare pentru a iniția și coordona un proiect la nivel județean. E vorba despre un bal caritabil, Balul Primăverii, organizat cu sprijinul Consiliului Județean al Elevilor Olt. A avut două ediții, dar de ultima mă leagă cele mai frumoase sentimente. A fost ca un vis împlinit.

Consideri că ai evoluat în vrun fel de când îți share-uiești gândurile cu cei din jur prin intermediul blogului?

A fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată. În primul rând, e vorba despre oamenii pe care i-am cunoscut și de la care ma învățat foarte multe lucruri și de evenimentele la care am participat. Mă simt cu totul altfel, deși nu simt că m-am schimbat foarte tare. Îmi exersez creativitatea în fiecare zi și am făcut din blog un job full time. Sigur, sunt încă la început și nu pot să zic că știu foarte bine ce fac , dar simplul fapt că îmi ocupă mintea toată ziua, mă face să îmi dau seama că investesc foarte multă energie în blog. Sper ca experiența pe care o să mi-o ofere timpul să facă vizibil acest lucru.

De asemenea, cine consider că ți-a oferit suportul cel mai mare în acestă perioadă?

Cu siguranță, Alex, prietenul meu și sora mea, Vera. Ei mă știu și când sunt foarte fericită datorită blogului, dar suportă și perioadele de ”nu știu cum să zic aici”. Roxana și Ana, prietenele mele despre care am și scris pe blog m-au susținut foarte mult încă de la început. Roxana a avut grijă în sesiune să îmi mai elibereze agenda și să se asigure că învăț la timp. Deși nu au nicio legătură cu pasiunea mea, m-am simțit susținută și de colegii de la facultate, care mai în glumă, mai în serios îmi arată tot felul de evenimente la care aș putea să particip și mă întreabă când o să scriu despre ei. Știu că ai întrebat de suportul cel mai mare, dar eu nu prea știu să mă limitez. Trebuie să mărturisesc că cel mai tare mă bucură când îmi spune cineva că i-a plăcut ceva pe blogul meu. Oricine.

Ce sfaturi ai pentru cei care se hotărăsc să pornească un blog?

Mereu am zis că nu mă cred în măsură să dau sfaturi. Aș putea să mă gândesc probabil la ce am făcut eu, bine și rău (în opinia mea). Cred că e foarte important să nu te lași descurajat de părțile tehnice și enervante și să ceri ajutorul atunci când nu știi cum să faci ceva. Sunt surprinzător de mulți oameni dornici să te ajute. Un alt lucru care pe mine m-a ajutat a fost că sunt destul de îndrăzneață. Oportunitățile nu bat mereu la ușă și chiar dacă de cele mai multe ori în cazul meu a fost vorba de omul potrivit la momentul potrivit, trebuie să fii perseverent și să nu îți pierzi încrederea în tine. Simt că m-a ajutat mult și faptul că ușor-ușor am reușit să găsesc o mulțime de oameni talentați din blogosferă pe care îi admir și îi citesc cu drag. E bine (zic eu) să știi că sunt alții foarte buni și să îți setezi ca obiectiv ca în x perioadă să fii și tu așa de….(organizat/creativ/constant etc.). Orice rețetă ar urma, le doresc să aibă multă inspirație.

Ce planuri ai pe viitor? Cu ce urmează să ne mai surprinzi?

În curând voi începe o colaborare cu site-ul marketing20 și pe cât de tare mă onorează, pe atât de tare mă sperie, motiv pentru care tot amân primul articol. Ca proiect personal, urmează să îmi deschid o revistă online care să fie dedicată femeilor din domeniul juridic, ceva separat de blogul meu. Un alt fapt viitor ce mă bucură este prezența la Webstock, cel mai important eveniment de social media din România, despre care urmează să povestesc pe blog. Nu știu cu ce pot surprinde, însă îmi doresc de la mine să cresc frumos în viitoarea perioadă :D.

Aș vrea să te rog să-mi spui o întâmplare haioasa de când deți blogul.

 Nu mă puteam gândi la nimic haios, dar ca să vezi coincidență. De curând am câștigat o bicicletă de la revista Unica și exact azi am hotărât să o montez și am observat că îi lipsesc pedalele. Nu știu cât e de haios, dar nici nu sunt cea mai amuzantă persoană din lume.

(de fapt e haios, Clau)

Dacă îți dorești să mai transmiți ceva cititorilor, te rog să o faci.

Îi invit să îmi facă o vizită pe claudiapredoana.ro și să îți rămână și ție cititori fideli.

Și de asemenea, cu cine ar trebui să fie următorul meu interviu?

Adriana Șandru sau Cristian Florea. Îmi e greu să mă decid, așa că zic să vorbești cu amândoi. Sunt sigură că au lucruri interesante de spus.

Pot să vă spun că m-am bucurat enorm să descopăr și eu lucruri pe care nu le știam. Claudia a rămas omul modest pe care l-am cunoscut.

Vă invit să îi urmăriți blogul, chiar merită!

P.S: Mulțumesc draga mea pentru interviu și sugestii, promit să țin seama de ele.

11391659_901554519906626_2505896037305055575_n     11817276_932458253482919_3424263570376469949_n

4 gânduri despre ”Claudia Predoană – ”omul potrivit la momentul potrivit”

  1. Valeria zice:

    Cat de mult ma bucur pentru tine, draga mea sora !! Sunt extrem de fericita cand vad ca visele tale devin realitate unul cate unul si ca esti din ce in ce mai buna la ce faci. Keep up the good work!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s